Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2022

Χορηγούμενες "αναρτήσεις" του '62


"Παρακαλώ διαβάστε το άρθρο μου και στους φίλους σας"

Η φράση αυτή σφραγίζει κυριολεκτικά το 1962 το εξώφυλλο του 24φυλλου φυλλαδίου του νεοεκλεγέντα βουλευτή Κοζάνης με την Ένωση Κέντρου Μιχάλη Γ. Παπακωνσταντίνου. Το φυλλάδιο περιέχει την υποστηρικτική ομιλία του Παπακωνσταντίνου στη Βουλή στις 21 Φεβρουαρίου 1962, οπότε και η ΕΡΕ προτείνει με νομοσχέδιό της Ελλάδας με την Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα. Η Ε.Κ. υποστηρίζει τη σύνδεση, ή όπως λέει χαρακτηριστικά ο Παπακωνσταντίνου "όλες οι πτέρυγες εις την αίθουσαν αυτήν, με μοναδικήν εξαίρεσιν αυτήν την φοράν εκείνην της Άκρας Αριστεράς συμφωνούν επί της ανάγκης της συνδέσεώς μας ή της εντάξεώς μας".


Στο παρόν σημείωμα δεν μας αφορά τόσο η πολιτική κατάσταση της εποχής, όσο η ανάγκη του νέου βουλευτή να τυπώσει το λόγο του και να τον διανείμει στους συντοπίτες του. Και φροντίζει και για τους αγράμματους εξ αυτών, αφού προτρέπει όσους κατέχουν το φυλλάδιο, να το διαβάζουν (στα καφενεία και τα σπίτια) και στους άλλους.

Κάτι σαν τις σημερινές χορηγούμενες και μη αναρτήσεις δηλαδή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από πολιτευτές και βουλευτές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου