Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ

Υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα. Ξέρω ότι δεν πρέπει να ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ στις επικείμενες εκλογές. Το λένε τα ραδιόφωνα, οι εφημερίδες, τα κανάλια, οι ιστοσελίδες. Το λένε τα κόμματα, όλα τα άλλα κόμματα λένε πως δεν πρέπει να ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ. Και καθώς, όπως όλοι, συνειδητοποιώ πως το μόνο προεκλογικό πρόγραμμα που ξέρω είναι του ΣΥΡΙΖΑ, μπερδεύομαι: κανείς άλλος δεν λέει τι θα κάνει ο ίδιος, όλοι λένε τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ξέρω πια τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, είτε το λέει ο ίδιος, είτε οι άλλοι. Και εκτός των άλλων έχω να ακούσω και τι λένε οι τράπεζες, οι βιομήχανοι,οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, οι G8, η Ευρωπαϊκή Ένωση, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο που όλοι δηλαδή λένε πως δεν πρέπει να ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ. Κι αφού δεν ξέρω ποιον να ψηφίσω, αφού όλοι για το ΣΥΡΙΖΑ μιλούν, προσπαθώ να καταλάβω από τις επιθέσεις τους στο ΣΥΡΙΖΑ ποιο είναι το δικό τους σχέδιο. Και εκεί χάνομαι. Κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν «χάιδευε τους κουκουλοφόρους και προστάτευε τους λαθρομετανάστες, θέλει σήμερα να διαλύσει την αστυνομία, εκπροσωπεί την πλήρη απουσία πολιτικής" , κι αν "ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκινά από το σφυροδρέπανο και φτάνει στην αναρχία" όπως λέει η ΝΔ; Κι αν "η παρασιτική αντίληψη βρήκε καταφύγιο στο ΣΥΡΙΖΑ", και  "όλο το παρασιτικό ΠΑΣΟΚ έχει μετακομίσει στο ΣΥΡΙΖΑ" και  "αργόμισθοι και φοροφυγάδες ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ" όπως λέει το ΠΑΣΟΚ εγώ με ποιους είμαι; Κι αν  "Ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπατά το λαό"  και "ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει τη λάντζα της χρεοκοπίας"
όπως λέει το ΚΚΕ, ποιος θα πληρώσει τα σπασμένα; Κι αν είναι "λαϊκίστικος κι ανεύθυνος ο ΣΥΡΙΖΑ" τότε με ποιον ενδεχομένως χρειαστεί να συνεργαστεί η ΔΗΜΑΡ, αν "ο μη γένοιτο" αύριο χρειαστεί; Γιατί και η Μπακογιάνη κατηγορούσε ως λαϊκιστή το Σαμαρά, αλλά τώρα συνεργάζονται για να μην κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Τι θα ψηφίσω; 



Αναρωτιέμαι. Γιατί όλο αυτό ξαφνικά; Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ γεμίζει πλατείες; Γιατί όλοι συζητούν για το ΣΥΡΙΖΑ; Γιατί τα διαπλεκόμενα μέσα μαζικής εξαπάτησης φωνάζουν σήμερα για επικείμενη καταστροφή από το ΣΥΡΙΖΑ και τόσους μήνες έκαναν τη στρουθοκάμηλο σε όσα κατέστρεφε το μνημόνιο του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛάΟΣ; Γιατί το ΣΥΡΙΖΑ ακούει η Ευρώπη με αγωνία και οι λαοί με ενδιαφέρον;

Ίσως γιατί αν δεν υπήρχε ένας ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να εφεύρουμε έναν. Για να επενδύσουμε την ελπίδα μας για ανατροπή κι αλλαγή.

Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ. Για ανατροπή κι αλλαγή. Κι ας φωνάζουν όλοι αυτοί πως δεν πρέπει. Πως δεν πρέπει να ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ.

ΥΓ: Το κείμενο αυτό περιέχει 24 φορές τη λέξη ΣΥΡΙΖΑ. 24 άρθρα, γελοιογραφίες, ρεπορτάζ, συνεντεύξεις, επιφυλλίδες και άρθρα γνώμης που επιτίθενται στο ΣΥΡΙΖΑ περιελάμβανε το ΔΟΛιο "Βήμα" της Κυριακής χθες. 24...


15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ε λοιπόν κι εγώ θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ γιατί είμαι ΚΑΙ αργόμισθος ΚΑΙ φοροφυγάς ΚΑΙ μπαχαλάκης ΚΑΙ τα βράδια τρώω γατάκια ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΓΟΥΣΤΑΡΩ!

Τα σέβη μου!

Nefosis είπε...

Πάντα ήθελα να μπω σε μια χρονομηχανή και να παρακολουθήσω τα γεγονότα του περασμένου αιώνα. Επιτέλους, ο ΣΥΡΙΖΑ θα μου δώσει την ευκαιρία. Τα χάνεις αυτά; :Ρ

ESKARINA είπε...

Συμφωνώ με τον silent και συμπληρώνω ότι ΚΑΙ γιαούρτια πετάω ΚΑΙ είμαι ανεύθυνη ΚΑΙ εθνομηδενίστρια!

Ανώνυμος είπε...

veΒιβλιοθηκάριε,
ευχαριστώ εκ μέρους όσων αισθάνονται το ίδιο με σένα αλλά δεν έχουν την ευχέρεια να αποδόσουν την αίσθησή τους με τον όμορφο δικό σου τρόπο.
Να είσαι καλά.

serenata είπε...

Με τόση επίθεση που δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ είναι περίεργο πως αντέχουν τα στελέχη του.
Στο twitter κυκλοφορεί ένα hashtag #gia_ola_ftaiei_o_syriza.
Τουλάχιστον ο λαός έχει χιούμορ!

Кроткая είπε...

αναποφάσιστους αριστεριστές δέχεστε στην παρέα σας; :)

Γιώργος Κατσαμάκης είπε...

@silentcrossing: Και τα δικά μου δηλαδή (τα σέβη), αλλά να... αυτό με τα γατάκια με φόβισε κάπως

@nefosis: Ποιο περασμένο αιώνα καλέ; Κατευθείαν στην προϊστορία θα γυρίσουμε...

@ESKARINA: Αυτός ο σάιλεντ έρχεται εδώ με τις συνιστώσες του. Καλή ώρα...

@ανώνυμος: επιτέλους ένα σοβαρό σχόλιο εδώ μέσα. Σας συγχαίρω γι' αυτό :)

@seranata: Ποιος λαός; Στο twitter μόνο κάτι αργόχολοι Συριζαίοι υπάρχουν. Όταν δεν έχουμε εκλογές σκοτώνονται μεταξύ τους. όταν έχουμε εκλογές σκοτώνονται με τον Πάσχο το Μανδραβέλη... :)

@Krotkaya: ο Βλαδίμηρος είχε πει πως ο αριστερισμός είναι η παιδική ασθένεια του κομμουνισμού. Τι δουλειά έχεις εσύ με τις παιδικές ασθένειες;

Γιώργος Κατσαμάκης είπε...

@Krotkaya: τους δεχόμαστε :)

latecomer είπε...

Ωραίος Γιώργο

δυστυχώς δεν ψηφίζω καθότι τα λιρόπουλα είναι λίγα, τα χιλιόμετρα πολλά

πάντως σε σχέση με κάτι ξενύχτια που θυμάμαι ώσπου το 2.93 να παει 3 σαφώς πιο αισιόδοξα τα πράγματα!

ΥΓ. περιμενω να δω τι θα σου σουρει η κροτ για τα περι παιδικων ασθενειων, εγω παντως γελασα!

Το Φαουδι είπε...

Κι εγώ μ' αυτά τα ερωτήματα να απειλούν να μου κόψουν τα χέρια ΣΥΡΙΖΑ θα πάω να ψηφίσω...

Γιώργος Κατσαμάκης είπε...

@latecomer: τα λιρόπουλα είναι αντιστρόφως ανάλογα των ποσοστών φίλε. Άλλη μια κατάσταση για την οποία φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ.

υγ: η Κροτ δεν μπορεί, παίζει τώρα με κάτι αγοράκια στην παιδική χαρά: πετάνε αριστερίστικες ροχάλες και όποιου πάει πιο μακρυά είναι νικητής :)

@Φαούδι: Και σε είχα για σοβαρό άνθρωπο. Πόσο παραπλανητική είναι η γραφή τελικά...

roubinakiM είπε...

είναι από αυτές τις ανάποδες φορές που δεν χρειάζεσαι κάποιον αλλά κάτι

Ανώνυμος είπε...

Κι εγώ ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσω, ίσως γιατί ΣΥΡΙΖΑ ψήφιζα πάντα έστω και γκρινιάζοντας. Και πριν από το ΣΥΡΙΖΑ ψήφιζα ΣΥΝ και πιο πριν ΚΚΕ εσ. Μου φαίνεται δύσκολο ν' αλλάξω γνώμη τώρα στα γεράματα, ειδικά τώρα που δεν υπάρχει τίποτε άλλο. Το μόνο που με φοβίζει είναι το ποιοί άλλοι είναι αυτοί που επίσης ψήφισαν στις 6/5 και θα ξαναψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως τι τους οδήγησε να το κάνουν. Διότι δεν μπορώ να πιστέψω ότι ξαφνικά συνειδητοποιήθηκαν τόσοι άνθρωποι και θέλουν ανατροπή. Κι επίσης φοβάμαι μή γίνει ξαφνικά ένα νέου είδους ΠΑΣΟΚ. Αλλά παρ' όλους τους φόβους, τις γκρίνιες και τις ενστάσεις μου πάλι ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσω.

Λιακάδα είπε...

Γιώργος Κατσαμάκης είπε...

liakada απο λαθος διεγραψα το περιεχομενο του μηνυματος σου. Θα ηθελες να το επαναλαβεις;