Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Ένα κουβάρι κείμενο



Είμαι ένα γατούλης- γκρίζος και μικροκαμωμένος - βγαίνω από τις γιορτές των Χριστουγέννων με ένα κουβάρι κλωστές ανάμεσα στα πόδια μου μπερδεμένες κλωστές κομμένες ιστορίες δεμένες ζωές η μία με την άλλη με κόμπους χοντρούς και ξέφτια παίζω με το κουβάρι μου είναι πολύ διασκεδαστικό το παιχνίδι μου αυτό όταν δεν γράφω ανοίγω τα παράθυρά μου ή μεταμορφώνομαι σε χελώνα που βγάζει τα πόδια και το κεφάλι της έξω και προχωράω ανάμεσα στις ζωές των ανθρώπων και πάνω τους κοπανάω και γδέρνω τις ιστορίες τους και πάνω μου τις κουβαλώ είμαι ένας γατούλης με ροζ πατουσάκια με τα νύχια μου αρπάζω το κουβάρι των ανθρώπων και το πετώ από 'δω κι από 'κει είμαι ένα κουβάρι ιστορίες μυστικά ηδονές κι αδιέξοδα και κάποιος γατούλης - γκρίζος και μικροκαμωμένος - παίζει μαζί μου το θεό.

8 σχόλια:

Σταυρούλα είπε...

Πάλι αρκούδι και βιβλία; Προκαλείς ;)

Γιώργος Κατσαμάκης είπε...

Ναι βρε.. προκαλώ... τι θα κάνεις; Θα γράψεις ποστ; Περιμένω λοιπόν (και σένα, και τον Γρηγόρη Στ. και τον Τσαλαπετεινό και όποιον άλλο θέλει να φωτογραφήσει τα δωροβιβλία του παρέα με έναν αρκούδο και να μου στείλει φωτογραφία)

Γιώργος Κατσαμάκης είπε...

Έκτακτη ανακοίνωση:
Παρακαλώ όποιον θέλει να φωτογραφήσει τα βιβλία που έλαβε δώρο στις γιορτές παρέα με έναν αρκούδο (ή άλλο λούτρινο ζώο) και να μου στείλει τη φωτογραφία στο gkatsam@hotmail.com μέχρι την Παρασκευή το πρωί. Όσες συγκεντρωθούν θα δημοσιευτούν στο "Βιβλιοθηκάριο"

Ανώνυμος είπε...

Πειράζει που έκανα δώρο στον εαυτό μου (χωρίς αρκουδάκι βέβαια, έχω αρκετά κατάλοιπα από την παιδική ηλικία της κόρης μου) 8 βιβλία σε προσφορά (25€);

Καλή χρονιά!

ΥΓ. Χαίρομαι ιδιαίτερα για "Το μυστικό αλφάβητο" του Τόλη Νικηφόρου.

κ.κ.

Γιώργος Κατσαμάκης είπε...

@κκ: φυσικά και δεν πειράζει.... θα περιμένω φωτογραφία τους με ένα λούτρινο στο πλάι/πάνω/κάτω (στο φόντο τελοσπάντων)μέχρι την Παρασκευή το πρωί... στείλε στο gkatsam@hotmail.com

serenata είπε...

Δεν καταλαβαίνω τη στιχομυθία, εγώ ήρθα να πω πως μου άρεσε πολύ το κείμενο με το γατούλη:)!

Κατερίνα Τοράκη είπε...

Γιώργο Καλή χρονιά! Πάλι προκαλείς με τις ιδέες σου. Από τα βιβλία που στοίβασες δεν έχω διαβάσει κανένα και ομολογώ δεν ήξερα αυτό του Καρζή περί βλακείας (έχω μικρή συλλογή, θα ... χτυπήσω σύντομα). Επειδή φέτος τα βιβλιοπωλεία έκαναν καλές προσφορές, φοβάμαι ότι το λούτρινο θα χαθεί στη φωτογραφία. Θα τα πούμε λοιπόν.

Γιώργος Κατσαμάκης είπε...

@serenata: φωτιά έχουν πιάσει τα μπατζάκια μου... θα δεις την Παρασκευή περί τίνος θέματος η στιχομυθία.... Κατά τα άλλα επιτέλους και κάποιος που σχολιάζει... με στοχοπροσήλωση: εσύ :)

@Κατερίνα Τοράκη: Κατερίνα περιμένω.... αργείς... πες μου και πού θα βρεις το λούτρινο: πολύ περιέργεια έχω :)