Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

Μάρθα Φριντζήλα (στην Αρχαία Κόρινθο)

Τόπος:
Αρχαία Κόρινθος. Στην αιώνια σκιά του Κάστρου, Δίπλα στο ρωμαϊκό ωδείο. Δίνουν συναυλίες εκεί μονάχα τα τζιτζίκια πια. Και τα βράδια, τα τριζόνια τεμαχίζουν τους αιώνες. Ό,τι και να πείτε, εγώ μαζί τους θα είμαι τις νύχτες που θα 'ρθουν.

Χρόνος:
Αυγουστιάτικη νύχτα- χωρίς φεγγάρι, ή μάλλον με φεγγάρι κλεμμένο. Μέσα στα ποικίλα ερείπια των εποχών μας, ένας μεγάλος χειμώνας που ρίχνει τα φύλλα και τα βλέμματα στη γη.

Φωνή:
Εκείνη, εκείνοι: που ποτέ δεν έμειναν όρθιοι, όσοι λύγισαν από πόθο και πόνο, όσοι τραγούδησαν, όσοι έγραψαν στίχους, όσοι έπεσαν στον γκρεμό.

Μύθος:
Λειτουργία. Ανοίγει η γη και βγαίνουν τα τραγούδια. Ανοίγει η ψυχή μας και βγαίνει ο καημός. Και ύστερα σηκωνόμαστε. Λικνιζόμαστε, όπως τα στάχυα στο χάδι του ανέμου, όπως οι γέροι στο χάδι του θανάτου. Κι αρχίζει ένας χορός. Τιτάνιος. Γυμνοί χορεύουμε σε μεγάλο κύκλο. Και τραγουδούμε. Κι ο ιδρώτας μας γίνεται μια ασημιά ανάμνηση. Και ύστερα όλοι μαζί αγκαλιασμένοι μια πανσέληνος απόρθητη στην αυγουστιάτικη νύχτα. Πάνω απ' το Κάστρο.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Από ποια σκοτεινή άβυσσο να βγαίνει άραγε αυτή η φωνή;

Γιώργος Κατσαμάκης είπε...

... από τα τάρταρα μάλλον!

Nefosis είπε...

Άφωνη! :)

Τσαλαπετεινός είπε...

Πρέπει με κάποιο τρόπο να φτάσει στη Μάρθα αυτό το ποστ.


Καλή βδομάδα!


υ.γ. όταν ξαναπεράσει ο Σάιλεντ να του πεις ότι αν στο τέλος του καλοκαιρινού αποφασίζαμε -πάντα με δημοκρατικές διαδικασίες- ποιό ήταν το καλύτερο ποστ της σαιζόν, θα κέρδιζε με διαφορά το τελευταίο δικό του.

Γιώργος Κατσαμάκης είπε...

@Nefosis: Αντιμέτωποι με τέτοια φωνή μόνο άφωνοι δεν μπορούμε να είμαστε!

@Τσαλαπετεινός: Φαντάζομαι πως δεν είμαι ο πρώτος που αντιδρά έτσι στη φωνή της. Το καλό με τον "Σάιλεντ" Τσαλαπετεινέ είναι πως συνεχίζει να γράφει, οπότε δεν μπορεί να κορεστεί η ηδονή της ανάγνωσης... http://silentcrossing.wordpress.com/2013/08/02/%CF%80%CE%AC%CE%BC%CE%B5-%CF%8C%CE%BC%CE%BF%CF%81%CF%86%CE%B5-%CE%BC%CE%BF%CF%85/

γρηγόρης στ. είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=7Wy2qObsR2k

αντί για όποιο άλλο σχόλιο.

Γιώργος Κατσαμάκης είπε...

"Η Μηλιά", η απάντησή μου Γρηγόρη... http://www.youtube.com/watch?v=yej3ImjadmU

γρηγόρης στ. είπε...

και για να μείνει κι εδώ στο blog η ανταπάντηση φίλε μου: http://www.youtube.com/watch?v=vMkMiNrvzPA