Σε μια χώρα που εφαρμόζει μεταναστευτική πολιτική βάσει των ποσοστών του ακροδεξιού ΛΑΟΣ, και κοινωνική πολιτική βάσει της οικονομικής, είναι άδικο να μιλούμε για έλλειψη πολιτικής για την έρευνα και την εκπαίδευση. Υπάρχει πολιτική: η πολιτική απαξιώσης και καταστροφής.
73 βιβλιοθηκονόμοι είχαν υπογράψει μέχρι χθες το κείμενο υποστήριξης του ΕΚΚΕ, μαζί με 5151 άλλους συμπολίτες μας (κυρίως ερευνητές και πανεπιστημιακούς) που υποστηρίζουν τη μη κατάργηση του εξαιρετικά σημαντικού Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών.
Θεωρώ ωραίο, αλλά όχι αντάξιό μας αυτόν τον αριθμό. Ένας κλάδος, όπως οι βιβλιοθηκονόμοι και αρχειονόμοι ξέρουμε εκ πείρας την πολιτική απαξίωσης και καταστροφής των υποδομών έρευνας στην Ελλάδα. Οφείλουμε συνεχώς να υποστηρίζουμε το αυτονόητο. Οι ερευνητές είναι οι άνθρωποί μας, τα ερευνητικά κέντρα οι θεσμοί μας.
2 σχόλια:
Κι εγώ μια άνεργη βιβλιοθηκονόμος είμαι...
Κάνω κατά καιρούς κάποιες έρευνες βιβλιοθηκονομικές για λογαριασμό του ΑΠΘ, όπως η προσβασιμότητα των ΑμεΑ στις βιβλιοθήκες του ΑΠΘ αλλά τη βγάζω στη μαμά και με δανεικά, ψάχνοντας πα΄ντα για λύσεις στο οικονομικό, όπως να στραφώ στη γεωργία και να γυρίσω στο χωριό...
θα γραφτώ στον ΟΓΑ.
Τι να πεις...
Το πρόβλημα είναι ότι ούτε η γεωργία θα σε σώσει. Ο δε ΟΓΑ σε λίγο θα είναι για υψηλόμισθους....
Το πρόβλημα που γλαφυρά αναφέρεις με δυο προτάσεις είναι πρόβλημα μιας ολόκληρης γενιάς και το άδικο είναι ότι αυτό δεν μας κινητοποιεί.
Δημοσίευση σχολίου