Κυριακή, 18 Απριλίου 2010

Για δες ποιος μιλάει (2)

Xώρος Διαλόγου και Δημιουργίας Καμπάνη 2 διοργανώνει την Τετάρτη 21 Απριλίου 2010 στον Πολυχώρο Bacaro Σοφοκλέους 1 στις 8 μμ εκδήλωση αφιερωμένη στην ιστορική συναυλία που έδωσε το 1972 ο συνθέτης Γιάννης Μαρκόπουλος στο γήπεδο του Σπόρτινγκ και αποτέλεσε τη πρώτη μεγάλη νεολαιίστικη αντιστασιακή παρουσία, εισαγωγή στο μαζικό αντιδικτατορικό φοιτητικό κίνημα που κορυφώθηκε με το Πολυτεχνείο.

Ο Γιάννης Μαρκόπουλος θα παίξει στο πιάνο και θα ερμηνεύσει τραγούδια του από την συγκέντρωση του Σπόρτινγκ που σφράγισαν μια συμπόρευση πάθους και έμπνευσης ανάμεσα στην τέχνη, την ελευθερία και τη νέα γενιά. Θα τραγουδήσουν ο Χαράλαμπος Γαργανουράκης, η Μέμη Σπυράτου και ο νέος τραγουδιστής Αλέξανδρος Μπελές. Στο πιάνο ο Δημήτρης Παπαθεοδώρου.

Την εκδήλωση θα προλογίσει με λίγα λόγια ο τότε τριτοετής φοιτητής της νομικής σχολής του Πανεπιστημίου της Αθήνας και μέλος της Δεκαμελούς Φοιτητικής Επιτροπής Αλέκος Αλαβάνος".....Το σύνδρομο του Μεσσία* κατατρέχει δυστυχώς τους περισσότερους "πρώην". Ένας άλλος Αλέκος αυτή τη φορά (όχι ο Παπαδόπουλος που είπαμε χθες) έρχεται να μιλήσει σε μια από τις πάμπολλες εμφανίσεις του το τελευταίο διάστημα. Δεν είναι βέβαια πως θα προλογίσει έναν "παραλίγο" βουλευτή της Ν.Δ.**, είναι πως για να "δέσει" η παρουσία του στην εκδήλωση ανακαλύπεται η καταπληκτική σχέση του με το γεγονός-αφορμή: ήταν λέει τριτοετής φοιτητής όταν έγινε....

*Θα θυμάστε ίσως και το άλλο "βιβλικό": ...Ήρθε λοιπόν ένας σύντροφος του ΣΥΡΙΖΑ και μου είπε: «αυτό που χρειαζόσουν για να πας ακόμα πιο πέρα ήταν να ταπεινωθείς».

** Πέρασα τα εφηβικά μου χρόνια αγκαλιά με δίσκους του Μαρκόπουλου. Ήξερα απέξω όλα τα "χρατς". Άλλο η αγάπη, άλλο η εκτίμηση...

Δεν υπάρχουν σχόλια: