Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

η κρατικοποίηση της βίας

Ο Michael Martens έγραψε πριν από λίγες μέρες στη Frankfurter Allgemeine πως «σε πολύ υψηλότερο βαθμό, απ’ ό,τι συνηθίζεται και είναι αναγκαίο για ένα μέλος της Ε.Ε., η ελληνική κυβέρνηση αναγκάστηκε να παραδώσει την ανεξαρτησία του κράτους…». Στο ίδιο άρθρο έγραψε επίσης πως «πράγματι η Ελλάδα θα είναι για ένα προβλεπόμενο χρονικό διάστημα μια περιορισμένη δημοκρατία». Παρόμοια δήλωση έκανε πρίν από 3 μέρες και ο προεδρεύων του Eurogroup «φιλέλληνας» Ζαν Κλωντ Γιούνκερ.



H «περιορισμένη δημοκρατία» της χώρας μας δέχτηκε πρόσφατα σοβαρό πλήγμα, όταν τα «τάγματα ασφαλείας» της πολιτικής και οικονομικής ελίτ, η ελληνική αστυνομία, προέβησαν στις 29 Ιουνίου σε όργιο καταστολής των συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων των πολιτών εναντίον της πολιτικής της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση των «σοσιαλιστών» από τη μία αποκρατικοποιεί τη δημόσια περιουσία και από την άλλη κρατικοποιεί τη βία. Η κρατικοποίηση της βίας έχει εφαρμοστεί ξανά στην Ελλάδα, την περίοδο του εμφύλιου πολέμου, αλλά και τα χρόνια που ακολούθησαν το τέλος του, όταν η ανεξαρτησία του κράτους είχε παραδοθεί στους προστάτες Άγγλους και Αμερικανούς και η δημοκρατία ήταν πάλι περιορισμένη.

6 σχόλια:

Το Φαουδι είπε...

Μα τι πας και θυμάσαι κι εσύ καλοκαιριάτικα φίλτατε Γιώργο!

Και οποιαδήποτε ομοιότητα ή συνωνυμία με τους τότε πρωταγωνιστές είναι απλώς συμπτωματική, ε;

Γιώργος Κατσαμάκης είπε...

αααα γειά σου φαούδι μου. Δεν φταίω εγώ για τα λινκ με την ιστορία μας: διαβάζω Ραφαηλίδη αυτές τις μέρες :)

Σταυρούλα είπε...

Αμ δε έσκασε η ρημάδα η βόμβα το 44. Να τι τραβάμε τώρα!

Αυτό που με θυμώνει πάρα πολύ έιναι που μέσω Γιούνκερ ανακάλυψαν και οι μεγαλοδημοσιογράφοι των καναλιών το ότι έχουμε περιορισμένη εθνική κυριαρχία. Αυτό που με πεισμώνει όμως και πορώνει είναι που δεν πρόκειται να φοβηθούμε και να κάνουμε πίσω όσοι το ζήσαμε.

Γιώργος Κατσαμάκης είπε...

Πόσο επίκαιρο, προφητικό και αληθινό ήταν το αφιέρωμα των blog μας στο "Φόβο" το Φεβρουάριο Renata. Μας καμαρώνω όταν στρωνόμαστε να γράψουμε γι' αυτά που γίνονται γύρω μας.

Αυτή η βόμβα η ρημάδα...

Ανώνυμος είπε...

Η αλήθεια είναι ότι από τον αγγλοτσολιά παππού ως τον γερμανοτσολιά εγγονό δεν έχουν αλλάξει και πολλά-απλά οι τράπεζες ήρθαν να τελειώσουν ό,τι άφησε στη μέση ο Χίτλερ. Τη δημοκρατία απλώς την βλέπουμε σήμερα περιορισμένη γιατί η χούντα είναι απροκάλυπτη. Η εθνική κυριαρχία της Ελλάδας ήταν ανέκαθεν το πιο σύντομο ανκέδοτο και αυτά σας τα γράφω από μια ΝΑΤΟκρατούμενη πόλη, καθώς διαβάζω τα άπαντα του Τσώρτσιλ λίγα χιλιόμετρα μακρυά από τα αμερικάνικα ορμητήρια του πολέμου :(

Γιώργος Κατσαμάκης είπε...

Silent αξίζουν τα "άπαντα" για καλοκαιρινό ανάγνωσμα, ή τσάμπα το πήραν το νομπέλι (κατά το "κοπέλι"-κρύο!!!!!);