Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

Το «δάχτυλο»

Επιθετικό, κακόγουστο, επαίσχυντο, ανθελληνικό, προσβλητικό, λαϊκίστικα υπεραπλουστευμένο, άηθες λοιπόν το πρωτοσέλιδο του γερμανικού “Focus”, που δείχνει την Αφροδίτη της Μήλου με υπερυψωμένο τον μέσο. Οι «απατεώνες της ευρωοικογένειας» (δηλαδή εμείς) αρνούμαστε τον τίτλο που μας δίνουν οι Γερμανοί, γιατί ξέρουμε πως είναι άδικος. Δεν απομυζούμε παρασιτικά τα ευρωπαϊκά κονδύλια, δεν φτιάξαμε δρόμους με πολλαπλάσιο κόστος από το κανονικό, δεν αναδείξαμε μία νέα οικονομική τάξη των κηφήνων λαμόγιων που επενέβαιναν προς ίδιον όφελος στη ροή του ευρωπαϊκού χρήματος, δεν διπλασιάσαμε εικονικά την έκταση της Κρήτης δηλώνοντας ανύπαρκτες αγροτικές εκτάσεις για επιδοτήσεις……

Και ενώ βαυκαλιζόμαστε για όλα αυτά ως ξύπνιοι ελληναράδες που κοροϊδεύουμε τους κουτόφραγκους, ενοχλούμαστε όταν μας πιάνουν στα πράσα. Τότε θυμόμαστε την Κατοχή και τα χρέη της Γερμανίας, που οι ίδιοι χαρίσαμε κάποτε.

Χρόνια τώρα ακούμε για όσα μας εκθέτουν στο εξωτερικό. Με το κόμπλεξ του «τι θα πουν οι άλλοι για εμάς» κάθε λίγο κατηγορούμε οι μεν τους δε με κάθε ευκαιρία (ο «Δεκέμβρης», οι μετανάστες, τα πανό στην Ακρόπολη, η ντόπα του Κεντέρη και της Θάνου, το παραδικαστικό, τα greek statistics, η απογραφή και τόσα άλλα). Νομίζω πως έχει φτάσει η ώρα κόμματα εξουσίας και πολίτες – σχεδόν όλοι περήφανα να παραδεχτούμε πως επιτέλους συλλογικά εκθέσαμε τη χώρα μας ανεπανόρθωτα.

Μου αρέσει το πρωτοσέλιδο του γερμανικού “Focus”. Το βρίσκω ευρηματικό και δίκαιο. Επαίσχυντο δεν είναι το γερμανικό περιοδικό αλλά οι κυβερνήσεις μας και εμείς οι ίδιοι. Ξέρουμε γιατί….

10 σχόλια:

ggk είπε...

Μπράβο Γιώργο. Εξαιρετικό post.

Γιώργος Κατσαμάκης είπε...

Κοκκινίζω. Πιο περιφραστικά δεν μπορούσες να το πεις;
.. ευχαριστώ...

κόκκινο μπαλόνι είπε...

έτσι και χειρότερα...και λίγα μας είπαν (απλά πήρε η μπάλα και σένα και μένα...με χλεύασε φίλος γερμανός στο τσατ, λες και έφαγα κι εγώ)

Кроткая είπε...

πωωωωω, συμφωνώ 100%!

Γιώργος Κατσαμάκης είπε...

Λίγο άβολο να συμφωνούν τρεις γυναίκες μαζί σου (κατά συνέπεια και μεταξύ τους)

Rodia είπε...

Ετσι, ετσι ακριβως! :)
..εμεις οι 3 ειμαστε "ανωτερα πλασματα"!!! :ΡΡ

Γιώργος Κατσαμάκης είπε...

ουπς, αυτό δεν είναι τύχη, δεν είναι σπάνιο φανόμενο, είναι συνομωσία....:)

Кроткая είπε...

Βασικά, εγώ ψιλοντρέπομαι στη δουλειά, όλοι μου οι συνάδελφοι είναι ξένοι, κι έχουμε και 2-3 Γερμανούς και παρακαλάω να μη μου ανοίξει κανείς κουβέντα για το θέμα. Εγώ εννοείται πως κάνω την παπια. Ευτυχώς ήρθε σαββατοκύριακο!

Γιώργο, δεν είμαστε όποιε ςκι όποιες γυναίκες, αγαπητέ μου. Όπως λέει κι η Ροδιά, είμαστε ανώτερα πλάσματα εμείς!

Ειρήνη είπε...

Η άποψη σου εκφράζει πολλούς από εμάς. Το θέμα τώρα είναι αν οι κυβερνήσεις μας, διαβάζοντας το δημοσίευμα και βλέποντας την εικόνα...προβληματίστικαν έστω και λίγο.

Γιώργος Κατσαμάκης είπε...

To θέμα νομίζω Ειρήνη είναι πού οδηγεί ο προβληματισμός, τι εμπόδια συναντά στην πορεία του και πώς τα αντιμετωπίζει (ή όχι). Πάντως η αλήθεια του δημοσιεύματος εμάς περιγράφει, εμάς αφορά, εμάς θα μπορούσε να συγκινήσει...... λέμε τώρα....