Τετάρτη, 11 Μαΐου 2011

καληνύχτα αδέρφια

...... .............. ......... ... ..... ........... ....... ........... .. ............... . .................. .......... .......... ..... .............. ......... ... ..... ........... ....... ........... .. ............... . .................. .......... ............... .............. ......... ... ..... ........... ....... ........... .. ............... . .................. .......... .......... 61 πρόσφυγες από τη Λιβύη, ανάμεσά τους γυναίκες και βρέφη, πέθαναν από ασιτία ο ένας μετά τον άλλο αβοήθητοι, μεσοπέλαγα ...... .............. ......... ... ..... ........... ....... ........... .. ............... . .................. .......... ........... Δίχως καύσιμα το πλοιάριο που τους μετέφερε προς τις ευρωπαϊκές ακτές παράδερνε στη Μεσόγειο από τις 25Μαρτίου και επί 16 ολόκληρες ημέρες χωρίς να γίνει καμία προσπάθεια διάσωσης. . .................. .......... .......... ..... .............. ......... ... ..... ........... ....... ........... .. ............... . .................. .......... ............... .............. Ο Αμπού Κερκ είναι ένας από τους εννέα που επέζησαν. Έπινε τα ούρα του και έτρωγε από δύο οδοντόπαστες. . .................. .......... .......... ..... .............. ΝΑΤΟ......... ... ..... ........... ... ..... ........... ....... ........... .. ............... . .................. .......... .................. ελικόπτερα ..... ........... ....... ........... .. ............... . .................. αεροπλανοφόρο .......... ...................... ........... .. ............... . .................. .......... ............... ..............."Έγκλημα".
Σκέφτομαι: η θάλασσα που τους πήρε, κάποτε έλουζε φτωχά καλοκαίρια γεμάτα όνειρα, δικά τους όνειρα. Η ίδια θάλασσα που φέτος θα ξεπλύνει τα δικά μας. Με το αίμα τους.

7 σχόλια:

the elf at bay είπε...

Τι να σχολιάσεις μετά από αυτό; Απλά μένεις μαλάκας. Για την βλακεία του ανθρώπινου είδους.

δύτης των νιπτήρων είπε...

Σκέφτομαι ότι πριν κάτι μήνες γράφαμε για το φόβο. Λες και χρειαζόταν κάτι παραπάνω από το να κοιτάξουμε γύρω.

Εαρινή Συμφωνία είπε...

Και το πιο τρομερό είναι ότι το κάνουν επίτηδες, για να μην κατευθύνονται οι πρόσφυγες προς την Ιταλία και την Ευρώπη...

Ανώνυμος είπε...

Αυτή η είδηση μαζί με τη χτεσινή δολοφονία.....
Άφωνη.


Αν και νομίζω πως μέρα με τη μέρα θα μας αφήνουν όλο και πιο άσχημα πράγματα άφωνους. Κι άμα κάνετε μια γύρα στο διαδίκτυο θα ανακαλύψετε πως αυξάνονται μέρα τη μέρα όσοι συμφωνούν με το να τους πνίγουμε/πυροβολούμε/λιθοβολούμε/κλείνουμε σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και ό,τι βάζει ο νους σας.

the elf at bay είπε...

@dame31

Εμ, τα κανάλια κάνουν καλά την δουλειά τους!

Γιώργος Κατσαμάκης είπε...

Και πόσα ακόμα να πουν και πόσοι ακόμα θα μπορούσαν να μιλήσουν για το Φόβο Δύτη. Αν και όπως λέει και ο ελφ σε κάτι τέτοιες ιστορίες μένεις στην αρχή μαλάκας. Και μετά σκέφτεσαι τα επί τούτου που λέει η εαρινή συμφωνία και το φασιστικό σκυλολόι που αναφέρει η dame 31.

Νομίζω πια πως πρέπει σε κάποια πράγματα να φρενάρουμε το μυαλό μας, να κάνουμε όπισθεν και να ξανακάνουμε τη διαδρομή.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ πάλι έχω την εντύπωση πως στο u-turn που βρισκόμαστε δεν υπάρχει περιθώριο για όπισθεν και επανεκκίνηση. Άσε που θα πλακώσουν και οι σαφαλιστικές να ζητήσουν και τα ρέστα από πάνω. Καλό κουράγιο εκεί πάνω εσείς...