Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Tο κεντρικό δελτίο ειδήσεων

Κυρίες και κύριοι καλησπέρα σας

Είναι το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA.

330 εργαζόμενοι απολύονται από την εταιρία FULGOR στην Κόρινθο. Σε παγκορινθιακό συλαλλητήριο αλληλεγγύης καλούν σήμερα τα τοπικά εργατικά κέντρα και ο Εμπορικός Σύλλογος. Στο 25% υπολογίζεται η ανεργία στον άλλοτε πρώτο σε ανάπτυξη νομό της χώρας.

274 εργαζόμενοι στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (πρώην ΚΕΠΥΟ) του Υπουργείου Οικονομικών είναι στον αέρα της απόλυσης. 48 έχουν ήδη απολυθεί, 170 πρόκειται να απολυθούν στις 14/11 και άλλοι 56 στις 10/4/2011. Οι εν λόγω εργαζόμενοι δουλεύουν για 680 ευρώ και είναι ανασφάλιστοι. Είναι οι άνθρωποι που συχνά στα ρεπορτάζ μας βλέπετε να περνούν ηλεκτρονικά με ρυθμό πολυβόλου τα στοιχεία των φορολογικών μας δηλώσεων.

Σε νέα απεργιακή κινητοποίηση από τις 6.00 π.μ. της Πέμπτης 21/10 έως την ίδια ώρα το Σάββατο 23/10 προχωρούν οι δημοσιογράφοι, διοικητικοί και τεχνικοί της «Απογευματινής». Η εφημερίδα εξακολουθεί για 4ο μήνα να χρωστά τις δεδουλευμένες αποδοχές στους εργαζόμενούς της.

607.035 άνθρωποι βρίσκονται χωρίς δουλειά στην Ελλάδα, σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή. Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 130.328 άτομα σε σχέση με τον Ιούλιο του 2009 (αύξηση 27,3%) και κατά 24.671 άτομα σε σχέση με τον Ιούνιο του 2010 (αύξηση 4,2%). Πιο αναλυτικά, στις γυναίκες, το ποσοστό ανεργίας ανήλθε στο 15,7% από 13,8% τον Ιούλιο του 2009, ενώ στους άνδρες αυξήθηκε στο 9,4% από 6,6%. Τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας παρατηρούνται στους νέους ηλικίας 15-24 ετών (32,6%) και 25-34 ετών (15,8%).

Στις διεθνείς μας ειδήσεις τώρα.
Άρωμα αισιοδοξίας σκορπάει στους εργαζόμενους όλου του κόσμου που πλήττονται από την οικονομική κρίση η πείσμων αντίσταση των γάλλων εργαζομένων και της νεολαίας. Στα 3,5 εκατομμύρια έφτασε ο αριθμός των διαδηλωτών. Οι απεργιακές κινητοποιήσεις επεκτάθηκαν στα 12 διυλιστήρια της Γαλλίας τις τελευταίες επτά ημέρες, ενώ ταυτόχρονα συνεχίζεται η απεργία των λιμενεργατών στο μεγαλύτερο λιμάνι διακίνησης πετρελαίου, το Φος-Λαβερά, κοντά στη Μασσαλία..
*********************
Το δελτίο αυτό δεν είναι πιθανό να υπάρξει ποτέ στο MEGA.

13 σχόλια:

δύτης των νιπτήρων είπε...

Αντί να είσαι ευγνώμων που ενημερώνεσαι τακτικά για τις δραστηριότητες της κυρίας Βαρδινογιάννη, βγάζεις και γλώσσα. Ντροπή!

Γιώργος Κατσαμάκης είπε...

Έχεις δίκιο. Είμαι αγνώμων και αχάριστος.

Кроткая είπε...

τέλειο, τέλειο, τέλειο!!

[ο Δύτης προφανώς καταγρ'αφει ανελλιπώς και καθ'εκάστην τι χρώμα ταγεράκι φοράει η κυρία Βαρδινογιάννη ανά πάσα στιγμή!]

Γιώργος Κατσαμάκης είπε...

Όταν χρειάστηκε πριν από 9 χρόνια να οργανωθεί στον ΑΘΗΝΑ 2004 το φωτογραφικό αρχείο της Διεκδίκησης των Ολυμπιακών Αγώνων (εκατοντάδες μπερδεμένες φωτογραφίες έπρεπε να ομαδοποιηθούν ανά γεγονός και να περιγραφούν σε ηλεκτρονικό κατάλογο)ένας ευφυής συνάδελφος σκέφτηκε το εξής: ποτέ η Γιάννα Αγγελοπούλου δεν φορούσε τα ίδια ρούχα. Οι φωτογραφίες στις οποίες φορούσε τα ίδια ρούχα αποδόθηκαν σε ένα γεγονός- πράγμα το οποίο αποδείχτηκε και σωστό.

δύτης των νιπτήρων είπε...

Ναι ρε Κροτ, και αισθάνομαι και υπερήφανος ως Έλλην.

Roadartist είπε...

To καλύτερο θα ήταν ο κόσμος να γύρναγε τη πλάτη στην τηλεόραση και να έψαχνε άλλους τρόπους για να ενημερώνετε. Το σκηνικό που απλώνεται είναι πραγματικά εφιαλτικό και δεν ξέρω κατά πόσο το έχουν όλοι αντιληφθεί.
Μπράβο στους Γάλλους, μακάρι να συνεχίσουν..

Кроткая είπε...

Καλά για τη Γιάννα είναι γνωστό!

Μπράβο, Δύτη, μπράβο, έτσι, τα θυμάσαι και απ'έξω? :Ρ

Αυτό το είδατε?
http://tvxs.gr/node/68636

Τσαλαπετεινός είπε...

Τις προάλλες που πρώτη είδηση/ παράσταση ήταν για πάνω από πέντε λεπτά τα εγκαίνια του ογκολογικού νοσοκομείου για παιδιάμε πρωταγωνίστρια την κυρά Βαρδινογιάννη ορκίστηκα
να μην ξαναδώ δελτίο του mega.

Πάντως η Γιάννα έχει καλή πρόθεση: φοράει κάθε φορά και ένα διαφορετικό σύνολο αποκλειστικά και μόνο για να βοηθήσει στην αρχειοθέτηση όλου αυτού του φωτογραφικού υλικού που ξέρει πολύ καλά ότι είναι χύμα.

Γιώργος Κατσαμάκης είπε...

Δεν είναι εύκολο σε όλους να απεγκλωβιστούν από το κουτί. Αναφέρομαι σε κατηγορίες πολιτών roadartist είτε μεγάλης ηλικίας, είτε μόνους ή απομονωμένους, είτε αναλφάβητους είτε είτε....

Από ό,τι φαίνεται μόνο θεσμικά αντιμετωπίζεται το θέμα. Το έχουμε ξαναπεί πάντως: η "ελεύθερη" τηλεόραση και ραδιοφωνία δεν είναι καλύτερη από τη δημόσια, πολλές φορές δεν είναι καν καλή.


Τσαλαπετεινέ να ξέρεις ότι έχει ειδική υπηρεσία στη διάθεσή της η Γιάννα(συναδέφους αρχειονόμους) που οργανώνουν μια χαρά το αρχείο της.

silentcrossing είπε...

Αχ ρε Γιώργο, θλίψη με έπιασε με αυτή την ανάρτηση, δεν έχω καν όρεξη να κάνω χιούμορ (φαντάσου...)

Ελπίζω μόνο η εξέγερση στη Γαλλία να παρακινήσει και τους υπόλοιπους, κοιμισμένους, λαούς γιατί είναι η τελευταία ελπίδα, μετά απ' αυτό τίποτα...

caterinax είπε...

Όταν ξεκίνησα να διαβάζω το ποστ, νόμισα ότι βρίσκομαι σε ένα παράλληλο σύμπαν, που μοιάζει με το δικό μας αλλά δεν είναι. Μετά προσγειώθηκα... :-(

Γιώργος Κατσαμάκης είπε...

Κατάλαβα γιατί λες "παράλληλο"...., δεν θα συναντηθεί ποτέ με το δικό μας... γκρρρ
Καλώς ήρθες!

HappyHour είπε...

Χαχαχα! Ε ναι τέτοιο δέλτιο δεν πρόκειται να δούμε στο Μέγα (έτσι το λέγε ο παππούς κι η γιαγιά), αλλά νομίζω ούτε και σε άλλο κανάλι...

Μήπως ήρθε η ώρα να καταλάβουμε τους σταθμούς; Ωραία δεν θα ήταν να διοργάνωναμε μια δράση που θα έριχνε τις κεραίες των σταθμών; ε; ε; 'Η να κάνουμε παρμβολές στο σήμα τους...

(άφησα πάλι την φαντασία μου...)