Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Επαγρύπνηση


Όταν ξεκίνησα να φτιάχνω αυτά τα κείμενα εδώ μέσα θεωρούσα πως έχω πιο ενδιαφέροντα (κυρίως για μένα) πράγματα να πω από αυτά που ζούσα. Από αυτά που με περιέβαλαν ως κοινωνική και πολιτική κατάσταση. Η δημιουργική μου αντίρρηση είχε βρει τρόπο να σχηματοποιείται. 

Εδώ και λίγο καιρό διαπιστώνω πως όσα ζω, όσα γύρω μου συμβαίνουν, ξαφνικά είναι πολύ ενδιαφέροντα. Και αγωνιώ να γίνω μέτοχός τους. Η αληθινή ζωή είναι εκεί έξω. Το μέλλον με περιμένει. Έξω απ' την πόρτα μου.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η αληθινή ζωή είναι εκεί έξω, πάντα εκεί ήταν,
κι ένα μικρό απείκασμα εδώ...

γρηγόρης στ.

Σταυρούλα είπε...

Το πώς θα σχηματοποιήσουμε το μέλλον μας σε τούτη την κρίσιμη στιγμή μας κρατάει όλους σε εγρήγορση :)


Υ.Γ.Δεν νομίζω να σημαίνει πως σταματάς να γράφεις εδώ μέσα;

Γιώργος Κατσαμάκης είπε...

θα συνεχίσω να γράφω εδώ μέσα. Μην ανησυχείς Σταυρούλα :). Θα στάζει το "απείκασμά" της ζωής μου εδώ μέσα για καιρό ακόμη νομίζω...

Τσαλαπετεινός είπε...

Μέσα -έξω μας βλέπω συνέχεια από δω και πέρα. Τυχεροί όσοι διαθέτουν ισόγεια μπλογκς, τους άλλους θα τους φάνε οι σκάλες και το ανέβα- κατέβα.

;-)

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω ότι έχει ενδιαφέρον να (ξανα)δούμε λίγο το σχετικό άρθρο:

http://myorama.wordpress.com/2012/03/27/%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%b4%ce%b9%ce%ba%cf%84%cf%85%ce%b1%ce%ba%ce%ad%cf%82-%cf%83%cf%87%ce%ad%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82/


κ.κ.

Liakada είπε...

Η αληθινή ζωή πάντα εκει έξω ήταν, αγαπητέ Βιβλιοθηκάριε! Ενεργός πολίτης λοιπόν! Ο καθένας μας ας συνεισφέρει όπως μπορεί..

serenata είπε...

Και αυτή η ζωή αληθινή είναι.
Διαφορετική μόνο.
Για την έξω συζητάμε....

Γιώργος Κατσαμάκης είπε...

@Τσαλαπετεινός: οι βιαστικοί θα πηδούν από τα παράθυρα φίλε :)

@Ανώνυμος: Καλογραμμένο το άρθρο. Δεν θεωρώ διαχωρισμένες τις δύο ζωές (φαντασιακή και πραγματική). Αυτό που ουσιαστικά παραδέχομαι εδώ είναι ότι αλλάζουν συν τω χρόνω οι προσδοκίες μου από το μπλογκ. Αρχικά υποδείκνυα, τώρα καταγράφω. Αρχικά εξωτερίκευα, τώρα εσωτερικεύω. Αυτό το μέσα-έξω που λέει ο Τσαλαπετεινός είναι που λέω. Τα εργαλεία αυτά (μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ίντερνετ κτλ) τα χρησιμοποιεί ο καθένας μας με τον τρόπο του, την παιδεία και τις επιδιώξεις του. Εργαλεία είναι, και με κανένα τρόπο η ίδια η ζωή μας :)

@Liakada είναι λίγο πολυφορεμένος ο όρος "ενεργός πολίτης" και μερικές φορές δεν μου αρέσει και το χρώμα του :) Πάντως ας πούμε πως ξεκινάω μάλλον να αυξάνω την ένταση στην ενέργειά μου. Νοιώθω την ανάγκη να συμ-βάλω σε όσα θα αλλάξουν τον καιρό που έρχεται.

@serenata: Αληθινότατη! Μόνο που ακροβατεί.

Χαμένο Επεισόδιο είπε...

Είμαστε ακριβώς στην ίδια φάση νομίζω. Πάμε κι ας μας βγει και σε κακό, που έλεγε και ο ποιητής.

Γιώργος Κατσαμάκης είπε...

Αυτοί οι ποιητές καμιά φορά μιλάνει σαν μάντεις Χαμένε!